AMB LA REFORMA LABORAL L’ERO NO SERÀ NI MÉS BO, NI MÉS BONIC, PERÒ SERÀ MOLTISSIM MÉS BARAT

RTVV pot convertir-se en una de les primeres empreses públiques on es duga a terme un ERO de grans dimensions aplicant la reforma laboral. La nova legislació simplifica el procediment per a fer un Expedient de Regulació d’Ocupació,  ja que desapareix el requisit que hi havia fins ara pel qual l’administració  havia d’autoritzar l’ERO. Aquest control administratiu feia que hi haguera pactes, amb indemnitzacions més elevades.

Com que aquesta reforma elimina el control administratiu, l’empresa pot plantejar un acomiadament col·lectiu de 20 dies per any amb un màxim de 12 mensualitats. Si les persones treballadores de l’empresa no hi estan d’acord, podran recórrer a la justícia, que, en tot cas, es limitarà a verificar si es compleixen els requisits exigits per l’acomiadament objectiu. La nova legislació suprimeix el control administratiu, no només respecte als ERO d’acomiadament, sinó també als de suspensió i reducció de jornada.

I al sector públic, a la falta de pressupost li diuen pèrdues

Amb la reforma, per primera volta es fa referència expressa als ERO’s aplicables a les empreses públiques. I és que fins ara el jutges havien tombat ERO’s presentats per motius econòmics (quan hi ha pèrdues, actuals o previstes) perquè entenien que les empreses públiques no tenen els beneficis entre els seus objectius.

Amb la reforma laboral es donen més facilitats a les administracions o organismes públics per fer comiats per causes econòmiques (a més de les causes tècniques, organitzatives o de producció).

A partir d’ara es lliga l’ERO a l’existència del dèficit i com el dèficit depen de la disminució de la partida pressupostària corresponent, podem concloure que els ERO, en empreses com RTVV, estan subjectes a decisions polítiques, no de la seua marxa econòmica.

La reforma concreta amb precisió quan es pot recórrer a l’acomiadament de 20 dies. Però com que en les administracions, a diferència de les empreses, no es pot parlar en sentit estricte de “pèrdues”, “vendes” o “ingressos”, la redacció que es dóna és la següent: “S’entendrà que hi concorren causes econòmiques quan es produïsca en aquestes una situació de insuficiència pressupostària sobrevinguda i persistent per al finançament dels serveis públics corresponents. En tot cas, s’entendrà que la insuficiència pressupostària és persistent si es produeix durant tres trimestres consecutius.”

Descobreix més coses sobre l’última reforma laboral.

Lectures

  • 785,097 hits

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Març 2012
M T W T F S S
« Feb   abr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d bloggers like this: