9 RAONS PER A NO FER LA VAGA

Si participes en la vaga, deus haver sentit aquests arguments amb tota seguretat. Si estàs indecís o indecisa sobre què cal fer el dia 29-M, potser t’interessa llegir-los.

ARGUMENT ESQUIROL 1: NO FAIG VAGA PERQUÈ NO M’HO PUC PERMETRE.”

La reforma laboral suposarà amb tota seguretat una rebaixa generalitzada dels salaris. No pots permetre’t deixar de guanyar el sou d’un dia i sí, en canvi, que t’abaixen el sou permanentment; o que t’acomiaden gratis; o que si tens 10 anys treballats en l’empresa la teua indemnització passe de 18.900 euros a 7.845. Curiós, no?

ARGUMENT ESQUIROL 2: LA VAGA NO SERVIRÀ PER A RES.”

Totes les millores de les treballadores i treballadors s’han conquistat històricament a través de la lluita. Ningú no ens ha regalat res. El que està demostrat que no serveix de res és no fer res. A la pregunta de si una vaga d’un dia serà suficient, la resposta és “no”. És només el principi del recorregut, però n’és un pas molt important. Si ens imposen la reforma laboral més dura d’aquesta “democràcia” i no responem, les successives seran encara més demolidores. Es pot i s’ha de tombar aquesta reforma laboral.
Sense anar massa lluny, la vaga de 1988, que va ser d’un dia, va obtindre un gran èxit i això va comportar la consecució del reconeixement de gran quantitat de drets, com ara increments salarials de l’IPC+2 % i la creació de les pensions no contributives i el dret de negociació col·lectiva en el sector públic.

ARGUMENT ESQUIROL 3: LA VAGA NO SOLUCIONA RES.”

La vaga no és una solució, és l’instrument de pressió més poderós que, ara per ara, els treballadors i les treballadores tenim al nostre abast. Per això qui no s’adhereix a una vaga perjudica greument el conjunt dels treballadors i treballadores. També et perjudica a tu. Si la vaga no solucionara res, d’on prové l’obstinació dels empresaris que el seu personal no en faça, fins al punt d’arribar a les amenaces i coaccions; que potser és delicte? Per quin motiu la premsa de dretes tracta de desprestigiar la convocatòria de vaga? Tot té un causalitat, res no passa per casualitat.

ARGUMENT ESQUIROL 4: HI HA LLIBERTAT, CADA U POT FER EL QUE VULGA. A MÉS SI FAIG VAGA EM DESCOMPTEN X EUROS, I NO M’HO PUC PERMETRE.”

No hi ha llibertat perquè t’estan coaccionant amb una penalització econòmica. La llibertat és una altra cosa, no veure’t obligat a cedir als xantatges de govern i empresaris barata el sou d’un dia.

ARGUMENT ESQUIROL 5: EN LA MEUA EMPRESA SI FAS VAGA ET MIREN MALAMENT I, PER TANT, SI EN FAIG, DE SEGUR QUE EM TRIEN A MI EN COMPTE D’ELEGIR UN ALTRE COMPANY, SI DESPRÉS S’HA DE DESPATXAR ALGÚ.”

No hi ha llibertat perquè t’estan coaccionant amb l’acomiadament. La llibertat és una altra cosa, no veure’t obligat a cedir als xantatges de govern i empresaris renunciant al teu dret constitucional a la vaga.

ARGUMENT ESQUIROL 6: LA VAGA HA DE SER INDEFINIDA, SI NO JO NO LA FAIG.”

Sol resultar curiós que els qui trauen aquest argument, algunes vegades també es queixen dels diners que els descompten. I aquests són els que faran una vaga indefinida, que podria suposar una pèrdua econòmica de centenars d’euros? Curiós també.

ARGUMENT ESQUIROL 7: ELS PIQUETS PRESSIONEN LA GENT PER FORÇAR-LA A FER VAGA. ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES SÓN LLIURES D’ANAR A TREBALLAR UN DIA DE VAGA.”

Els piquets històricament impedien que els empresaris contractaren personal per cobrir els llocs dels vaguistes i en l’actualitat tracten de garantir el dret a vaga d’aquells que, per pressions de les empreses, no poden exercir-lo. Els piquets informatius apel·len a la responsabilitat de treballadors i treballadores, els informen dels motius de la vaga i de les conseqüències negatives que té no sumar-s’hi. Els piquets informatius estan reconeguts legalment: tenen i poden exercir el seu dret a informar els dies de vaga.

ARGUMENT ESQUIROL 8: AMB LES VAGUES NO S’ACONSEGUEIX RES. PERÒ EN CAS QUE S’ACONSEGUISCA ALGUNA COSA, NO HI RENUNCIARÉ.”

Les jornades de 8 hores diàries o 48 setmanals, la prestació per atur, les hores extraordinàries, el salari mínim, el conveni col·lectiu, les vacances pagades, la indemnització per acomiadament o qualsevol d’aquests molts altres drets que no es coneixien fa només 150 anys no es van aconseguir a força d’exercir la “llibertat per a anar a treballar” un dia de vaga. Malgrat això no es té notícia que cap esquirol hi haja renunciat. Si s’aconsegueix que el govern rectifique i no aplique aquesta reforma laboral que a tots ens afecta i perjudica, les i els esquirols no hauran fet res per aconseguir-ho, però es beneficiaran de l’esforç col·lectiu. Per a aquestes persones això deu tindre molta lògica, per a les persones vaguistes no en té ni troben que siguen persones dignes ni coherents.

ARGUMENT ESQUIROL 9: JA, PERÒ AQUEST GOVERN TÉ MAJORIA ABSOLUTA, LA GENT HO HA VOLGUT AIXÍ I, PER TANT, POT FER EL QUE VULGA. QUE JO FAÇA VAGA NO CANVIARÀ LES COSES.”

Els vots rebuts en unes eleccions no legitimen un govern per a llançar un atac tan brutal contra els drets de la majoria de la ciutadania. A més, aspectes essencials d’aquesta reforma laboral, com ara l’abaratiment de l’acomiadament, no figuren en el programa electoral del PP i, per tant, NINGÚ no ha votat pel partit governant perquè adoptara aquesta mesura.
El govern ha ocultat informació deliberatament abans de les eleccions i ha mentit als ciutadans sobre les seues veritables intencions. Les eleccions d’Andalusia i Astúries ja ha passat factura al govern. Si la societat es pronuncia a l’uníson contra una reforma laboral injusta, un govern “democràtic” està obligat a escoltar.

Lectures

  • 785,097 hits

Comments

  1. Ana Fabregat says:

    La cosa és que la patronal i els governs de dretes de Madrid i Barcelona no volen obrers, funcionaris, etc, volen ESCLAUS! Com a profe d’Història, veig un retrocés brutal cap a temps pretèrits que no podem consentir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Març 2012
M T W T F S S
« Feb   abr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d bloggers like this: